Corsica, Frankrijk

Ontdek Corsica in Frankrijk

Ontdek Corsica, één van de mooiste regio’s in Frankrijk. Wij geven een overzicht van de mooiste bezienswaardigheden, algemene streekinformatie over Corsica en de populairste dorpen die je in Corsica kan bezoeken. Ontdek waarom een gîte huren in Corsica écht de moeite waard is.

Streekinformatie Corsica

Ten zuidoosten van Frankrijk ligt een eiland in de zee dat ondanks de sterke onafhankelijkheidstrijd van de lokale bewoners sinds de 18e eeuw tot het Franse grondgebied behoord: Corsica. Het eiland is voornamelijk gekend voor haar mooie wandelroutes. Hoewel hier ook ’s Winters activiteiten aangeboden worden als skiën en langlaufen, komt het gros van de toeristen dit bezoeken eiland in de maanden juli en augustus.

Bezienswaardigheden in Corsica

In Corsica zijn heel wat natuurwonderen te bezichtigen zoals de kliffen van Bonifacio in witte kalksteen. De Calanches van Piana zijn een schouwspel van rode granietrotsen die als UNESCO werelderfgoed werden erkend. Langs de wandelpaden kan je deze bijzondere plek verkennen. Verder zijn de mooie, witte zandstranden bijPorto-Vecchio een ideale plek om te ontspannen aan de zee. Cultuurliefhebbers moeten beslist het “musée Palais Fesch” bezoeken.  De uitgebreide collectie werd verzameld tijdens de veroveringen van Napoleon. Tenslotte is de stad Aléria een aangename uitstap waar je restanten van de antieke beschaving kan bezichtigen.

Populaire dorpen om te bezoeken in Corsica

Het landschap in Corsica is heel gevarieerd en bied mogelijkheden tot verschillende vakantie-activiteiten. In steden zoalsL’ile Rousse bieden de stranden een perfecte plaats om van de zon te genieten. Bastia is een havenstad en tevens de hoofdstad van Noordelijk Corsica en heeft een uiterlijk dat typisch is voor stadjes aan de Middellandse Zee. Een stad die er weer helemaal anders uitziet is Corte: deze ligt ingesloten tussen de heuvels en ziet er wat vervallen uit. Ajaccio, de geboortestad van Napoleon is vrij druk. Tenslotte zijn over het eiland heel wat dorpjes die de moeite zijn om ontdekt te worden en overal vind je wel iets bijzonder terug.

Gîtes Corsica te huur

Een gîte huren in Corsica? Ontdek welke gîtes Corsica te huur zijn op Gîtes-frankrijk.be.

Foto: Dino Olivieri, https://flic.kr/p/2JMbfw


Geselecteerde vakantie accommodaties


Inspiratie nodig?